Корисні лайфхаки: як вибрати гірчицю

Гостра, пекуча, пряна, ароматна… Це все про неї, всіма улюблену гірчицю – одну з найголовніших міжнародних приправ. Намазуєте ви її на сендвіч з шинкою, поливаєте нею хот-дог, подаєте до соковитого м’яса або додаєте в пікантну заправку для салату, не можна заперечувати, що гірчиця по праву займає почесне місце в кожному холодильнику.
Мабуть, найпоширеніший спосіб вживання гірчиці – гірчична паста, якій притаманна неймовірно багата різноманітність. Тому так легко розгубитися при її виборі.
На що варто звернути увагу при покупці гірчиці?
Приправа, яка продається в магазинах, буває двох видів: зернова і порошкова. І у кожного виду є свої шанувальники.
Зерниста гірчиця вважається кориснішою, так як при її виробництві олія не вичавлюється з насіння. Саме в гірчичній олії присутні такі вітаміни, як А, Е і К, а також калій, фосфор і фітонциди, біологічно активні речовини, що пригнічують ріст і розвиток хвороботворних бактерій.
А перевага порошкової гірчиці в її насиченому пекучому смаку, який перехоплює подих. Саме така гірчиця користується найбільшим попитом у нашій країні.
Для того щоб зрозуміти, яка гірчиця перед вами, подивіться на етикетку: якщо в складі зазначена рослинна олія, то ви вибрали порошкову гірчицю.
Незалежно від того, якому виду приправи ви віддаєте перевагу, готова якісна гірчиця має приємний жовто-коричневий або світло-жовтий колір. Її консистенція однорідна, без розшарувань і грудочок.
При виборі гірчиці зверніть увагу на її гостроту. Вона буває гострою, середньо-гострою та негострою. Делікатну, м’яку гірчицю отримують з білих (жовтих) зерен, гостру – з чорних. А найароматніша гірчиця, сарептська, виробляється з коричневих зерен.
Які види гірчиці самі популярні в світі?
«Американська гірчиця» – м’яка приправа, приготована з білих зерен з великою кількістю цукру. Популярна в якості добавки для бургерів і хот-догів.
«Діжонська гірчиця» – найпопулярніша гірчиця в світі. Готується з зерен чорної і сарептської гірчиці з приправами і соком незрілого винограду або білим вином.
«Баварська гірчиця» – м’яка, ароматна, злегка солодкувата приправа з додаванням грубо змолотих зерен.
«Фруктова гірчиця» – дуже популярна в Італії. Готується з порошкової гірчиці, білого вина, меду і спецій з додаванням великих шматочків фруктів: апельсинів, мандаринів, груш, яблук.
«Медова гірчиця» – її теж можна включити в список солодких приправ, так як готується з додаванням натурального меду і спецій.
Контроль порції та зберігання гірчиці
Для того, щоб сповна насолодитися смаком гірчиці, відчути на собі всю її користь і не нашкодити своєму організму, буде достатньо однієї-двох чайних ложок в день. Зберігати гірчицю потрібно в темному прохолодному місці, найкраще в холодильнику. Закрита упаковка може зберігатись до року без втрати корисних якостей, а відкрита – до 45 днів.
Гірчиці бренду Olkom
Гірчиця Медова приготована з насіння сарептської та білої гірчиць з додаванням натурального меду і прянощів. Насичена, солодкувато-гостра, пряна, з ніжним медовим ароматом, гірчиця відмінно підійде до традиційних страв — курячих крилець, соковитого м’яса, смажених реберець і ароматних ковбасок. Стане пікантним доповненням до гамбургерів, хот-догів і картоплі фрі. Може використовуватися в якості заправки для салатів, приготування соусів і маринадів.
Ароматна, м’яка Американська гірчиця має насичений солодкувато-пряний смак. Вона додасть частинку “американської традиції” улюбленим стравам. Стане ідеальним партнером для хот-догів, сендвічів і гамбургерів.
Гостра Традиційна міцна гірчиця з додаванням оцту – кулінарна класика, рецепт якої збережений протягом багатьох років. Має яскраво золотистий колір з коричневим відтінком, ніжну кремову текстуру і насичений пекучий смак з легкою приємною кислинкою в післясмаку.
- Я б хотіл(а)
- Залишити позитивный відгук
- Поскаржитись
- Поставити запитання
- Внести пропозицію