Технологія виробництва маргаринів Olkom
Світ здорового харчування переживає революцію – останні рекомендації ВООЗ і медиків привели до глобальної зміни у вимогах до складу продуктів правильного харчування. У сучасному світі просто випускати нові смачні продукти вже недоцільно. Тому особлива увага приділяється складу продуктів, виключенню потенційно небезпечних для здоров’я речовин з харчових продуктів і збільшенню корисних інгредієнтів.
Наслідуючи традиції Київського Маргаринового Заводу з 1949 року, Olkom розробляє і випускає столові, бутербродні і спеціалізовані маргарини і жири для хлібобулочної, кондитерської та молочної промисловості. Широкий асортимент, висока якість і інноваційні технології дозволяють нам з легкістю адаптуватися під запити сучасного ринку, поставляючи продукцію в 17 країн світу.
Маргарини, спреди і жири бренду Olkom виробляються відповідно до найвищих міжнародних стандартів якості продукції. Зокрема, це міжнародні стандарти FSSC 22000, ISO 22000, в основі яких лежать принципи НАССР (англ. – Hazard Analysis and Critical Control Points). Увесь процес виробництва повністю автоматизований і відбувається в герметично закритій системі.
Процес виробництва маргаринів Olkom умовно можна розділити на 5 етапів:
– підготовка основної сировини – жирової фази;
– підготовка допоміжної сировини – водно-молочної фази;
– приготування емульсії;
– отримання маргарину – переохолодження і кристалізація маргаринової емульсії;
– фасування готової продукції.
1. Підготовка основної сировини
В якості основної сировини використовується так звана жирова основа (цінні соняшникова олія, пальмова олія і їх фракції), жирність якої може варіюватися, однак не може перевищувати 82%. Саме вона має найбільший вплив на якість кінцевого продукту і безпосередньо впливає на його властивості і характеристики: твердість, температуру плавлення і пластичність.
Вся жирова сировина проходить ретельну рафінацію і дезодорацію і відразу ж подається в маргариновий цех по герметично закритій системі. Терміни зберігання жирової сировини перед виробництвом маргаринів мінімальні, що є одним з головних переваг бренду Olkom.
2. Підготовка допоміжної сировини
Допоміжна сировина необхідна для утворення так званої водно-молочної основи маргарину. І саме від цієї основи багато в чому залежать смакові якості продукції.
В якості допоміжної сировини до складу маргарину додають смакові, ароматичні речовини, барвники, емульгатори, консерванти. Для підвищення біологічної цінності додають вітаміни, а молоко і вершкове масло – для ніжного смаку.
Всі інгредієнти проходять пастеризацію, вершкове масло розтоплюють, а емульгатори розчиняють в олії. Необхідно зазначити, що всі добавки, які використовуються для виробництва маргаринів бренду Olkom, схвалені на державному рівні і не становлять небезпеки для здоров’я.
3. Приготування емульсії
Відповідно до заданої рецептури всі компоненти маргарину подаються в вертикальний циліндричний змішувач, в якому відбувається їх змішування і попереднє емульгування.
4. Отримання маргарину
Після емульгування маргаринова емульсія, пройшовши через зрівняльний бак з насосом високого тиску, подається в переохолоджувач, який є «серцем маргаринової лінії» і забезпечує емульгування, охолодження і механічну обробку емульсії. Потім емульсія надходить в кристалізатор, де їй надаються необхідна кристалічна структура, твердість, однорідність і пластичність.
5. Фасування готової продукції
Отриманий таким чином маргарин подається до балансової ємності фасувально-пакувальної машини, яка дозує і розфасовує продукт у вигляді брусків, загорнутих в пергамент і кашировану фольгу, або розливає в полімерні стаканчики і короби, які мають вкладиші з полімерних матеріалів.
- Я б хотіл(а)
- Залишити позитивный відгук
- Поскаржитись
- Поставити запитання
- Внести пропозицію