Прості лайфхаки: як вибрати якісний майонез

Вибір майонезу – надзвичайно делікатна справа. І кожному гурману знайомі вагання: наскільки майонез корисний, що входить до його складу і чи добре смакуватиме він з улюбленою стравою?
Розкриємо вам декілька секретів, на що слід звернути увагу при виборі якісного і корисного майонезу:
1. Склад.
В першу чергу, потрібно звернути увагу на наявність яєць в будь-якому вигляді (сирі яйця, яєчний жовток, сухий яєчний порошок) і рослинної олії в складі: без цих інгредієнтів неможливо зробити справжній майонез.
2. Жирність.
На відміну від майонезного соусу, який може мати жирність від 15 % і вище, жирність справжнього майонезу не повинна бути нижче 50 %, а традиційні майонези «Провансаль» мають жирність 67%.
3. Консистенція.
У якісного майонезу однорідна щільна текстура без крупинок, бульбашок повітря і рідини на поверхні. Занадто густа текстура майонезу вказує на високий вміст крохмалю, занадто рідка – на велику кількість води.
4. Колір.
Колір майонезу залежить від його складу. Можлива палітра від білого до кремово-жовтого відтінку, головне, щоб він був рівномірним.
5. Термін зберігання.
Чим коротше термін зберігання майонезу, тим менше в ньому консервантів. Класичні майонези Олком – «Київський» 72 % і «Провансаль» 67 % мають термін придатності всього 45 діб!
6. Упаковка.
При виборі упаковки необхідно звернути увагу на її міцність, зручність, наявність необхідного маркування (в тому числі даних виробника, складу і терміну придатності), а також на кількість (об’єм) продукту всередині.
- Я б хотіл(а)
- Залишити позитивный відгук
- Поскаржитись
- Поставити запитання
- Внести пропозицію