Майонез — це шкідливо? Як часто його можна вживати?

Майонез — це поживний продукт, який являється джерелом потрібних для функціонування організму людини – жирів, вуглеводів, білків. Шкідливість чи користь продукту визначають компоненти, що входять до його складу.
Основним компонентом майонезів ТМ Olkom є соняшникова олія, яка, у свою чергу, є джерелом корисних для організму людини ненасичених жирних кислот та вітаміну Е. Стандартно до складу майонезу з високою жирністю, наприклад, класичного «Провансалю», входять також яєчний порошок, цукор, сіль та кислоти.
Найбільш сумнівним компонентом є оцтова кислота, яка підвищує кислотність у шлунку і тому може бути небезпечною для людей, що мають проблеми з ШКТ. Щоб зменшити такий вплив на організм людини, в майонезах та майонезних соусах ТМ «Olkom» вміст оцтової кислоти зменшений шляхом додавання натуральної молочної кислоти.
До складу довготривалих майонезів та майонезів зі зниженим вмістом жиру крім основних інгредієнтів входять стабілізуючі компоненти рослинного походження, антиокислювачі, консервант. Вони додаються в дуже малих кількостях, але виконують важливу роль – запобігають псуванню продукту. Шкідливість чи користь цих складових визначається кількістю спожитого продукту в загальному раціоні харчування з урахуванням їх вмісту в інших продуктах.
Щодо кількості та частоти його споживання – питання індивідуальне. Залежить від віку, фізичного навантаження, потреб організму, особливостей здоров’я людини…
Це питання потрібно уточнювати виключно у лікарів гастроентерологів та дієтологів і розраховувати в залежності від денного раціону та інших індивідуальних параметрів.
- Я б хотіл(а)
- Залишити позитивный відгук
- Поскаржитись
- Поставити запитання
- Внести пропозицію