Яким чином контролюється безпека якості під час виробництва продукції?

Сьогодні розглянемо важливе питання: «Яким чином контролюється безпека якості під час виробництва продукції?»
Відповідає Галина Абаєва, директорка з виробництва Olkom Group:
«Згідно з діючою на підприємстві системою управління безпечністю харчових продуктів ISO 22000:2005, контроль безпеки якості розпочинається на етапі прийому складових та сировини та відстежується на всіх стадіях виробництва.
При виробництві майонезів, соусів та гірчиці, сухі компоненти, яєчний жовток, цукор та гірчичний порошок, проходять обов’язкову пастеризацію. Для цього необхідна температура підтримується в автоматичному режимі і зберігається в пам’яті самописних пристроїв. Кожна заготовка майонезу і гірчиці проходить перевірку у лабораторії контролю якості і тільки потім направляється на фасовку.
На ділянці виробництва маргаринів та жирів працюють дві автоматизовані лінії безперервного виробництва. Управління технологічним обладнанням здійснюється обчислювальними машинами, а спеціальне програмне забезпечення дає можливість оператору обирати вид необхідних рецептур залежно від асортименту вихідних жирів.
Автоматизація виробничих процесів та використання програмного забезпечення дозволяє уникнути помилок у технологічних процесах та забезпечує стабільно високу якість продукції.
Тому продукція промислового виробництва початково має більші терміни зберігання, ніж аналоги, приготовлені вдома в ручному режимі.
Ми постійно працюємо над поліпшенням технологічних процесів, підвищенням рівня автоматизації, прагнемо постійного вдосконалення та розвитку. За для цього у кінці 2019 року ми розпочали впровадження на підприємстві більш удосконаленої та більш вимогливої до виробника системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів по стандарту BRC.»
- Я б хотіл(а)
- Залишити позитивный відгук
- Поскаржитись
- Поставити запитання
- Внести пропозицію